Jorra Santiago treu “Música lleugera”

Jorra

Tenint en compte tots els grups amb què toca, ens hauria de sorprendre que Jorra Santiago tregui temps per compondre temes propis i gravar-se discs a casa, amb un quatre pistes Tascam que s’ha convertit en el seu trofeu més preuat. Ens hauria de sorprendre, però no ens sorprèn. Santiago va publicar a principis d’any Música sèria i avui apareix la seva continuació, Música lleugera, on el manacorí torna a entregar-se a un divertit exercici d’estil en què toca tots els accents del pop en només vuit temes. “Volia fer un disc de pop directe, potser amb aquest punt d’insignificança, supòs que és el meu humor“, comenta, a la vegada que confessa que per a ell el seu projecte en solitari és només un passatemps, “però m’agrada defensar-ho en directe, sobretot perquè estim molt els companys que m’acompanyen, reim molt i el resultat és guai“.

Al disc ho he tocat tot jo“, explica sobre el procés de gravació, “malgrat que estic enrevoltat de músics molt més competents, supòs que perquè me diverteix aquesta limitació, sobretot amb la bateria“. I precisament una altra suposada limitació, gravar amb cinta de casset, és el que acaba de donar el so definitiu al disc: “Me feia ganes no haver d’estar pendent de com fer sonar les coses, senzillament volia fer les cançons i enregistrar-les tan aviat com fos possible, d’aquí les errades i desafinades constants, que a parer meu li donen una frescor especial. Com deia en Robert Pollard, anem a fer sonar els discs com els bootlegs dels Beatles“.

Com ja va fer amb el seu anterior treball, Música lleugera tendrà edició física aviat, tot i que el disc ja es pot sentir a bandcamp:

Madame
About Madame
Gestora del bordell 40PUTES.