Timothy Llompart

Timothy Llompart

Per força, li han d’estirar els contrasts: ho du a la genètica, al seu ADN que mescla a parts iguals sang alcudienca amb irlandesa. Amant del black metal i de Genesis, també a parts iguals, Timothy Llompart Collins (Mallorca, 1985) es revela com un dels artistes més flexibles de la seva generació en disposar d’una ampla varietat de tècniques, recursos i idees. Amb enginy, amb solvència, ha après a tocar diferents pals sense morir en l’intent (caricatura, cartellística, còmic, logotips, etc.) desenvolupant alhora un estret lligam amb la música local: d’ençà, ha col·laborat amb grups tan diferents com Siberian Escape, No More Time, Eveth o Motöcultor, entre d’altres.

Parlar de Timothy –o Timo, pels propers– no és parlar d’un únic estil, sinó de diferents línies de treball que divergeixen i clouen a les seves mans. La seva obra, variada, camaleònica per moments, sol tenir com a denominador comú la profunditat del paisatge, el xoc entre tonalitats fredes i càlides i l’individu –amb totes les seves rareses i particularitats– com a principal protagonista. Però si a títol personal hagués de destacar allò que més m’atreu del seu artwork és el gust pels petits detalls, pels missatges subliminals que sol deixar, mig ocults, a moltes de les seves obres i que t’obliguen a reparar tanta atenció com si tinguessis davant la portada del Somewhere In Time, d’Iron Maiden. Traços fermes per a una figura emergent i en constant reinvenció.

Tomeu Canyelles
About Tomeu Canyelles
Historiador i periodista musical. Escriu o ha escrit per mitjans com Última Hora, Ara Balears, dBalears o, més recentment, Mondo Sonoro, entre d’altres. Dirigeix i presenta els programes “Illa Sonora” (BN Mallorca) i “Fang i Distorsió” (Ràdio Marratxí), al temps que és membre dels grups Marasme, Vogt, Forces Elèctriques d’Andorra i Te Corrs.