Jaume Balaguer

Jaume Balaguer - Els Peluts

Un dia, quan jo feia BUP, un dels professors em va mostrar una caricatura de tota la plantilla docent que havia fet un alumne. Fa molts d’anys d’això i no sé com el veuria ara, però llavors em va flipar. Jo no ho sabia en aquell moment, i no ho vaig saber fins anys després, però era un dibuix de Jaume Balaguer.

Vaig conèixer en Jaume just quan va entrar a l’Escola d’Arts i Oficis i, si bé no ha deixat de millorar des d’aquells dies, aleshores ja em va sorprendre la versatilitat del seu treball. Tant podia fer un dibuix humorística amb soltesa i gràcia com una il·lustració de terror estil Bernie Wrightson o un pin-up de Conan. I amb uns resultats envejables.

De llavors ençà es pot dir que no ha aturat: ha publicat a les revistes RifiRafe, Esquitx, Cavall Fort i Mister K, ha il·lustrat llibres a les editorials Moll i Dolmen, i també ha fet tires humorístiques tant per a Diario de Mallorca com a Última Hora, on dibuixa actualment Albercocs i Cireres.

Podeu seguir el seu treball tant al seu blog com a la seva pàgina web.

Rafa Morey
About Rafa Morey
Dissenyador gràfic, músic amateur i un dels encarregats de la secció de còmic de 40PUTES. Antic col.laborador de vàries publicacions sobre el món del còmic, tant digitals (DreamNews) com editorials (Volumen Dos, Dolmen) i del programa Terra de Còmic de Ràdio Jove.