Neix Espora Records

Logo Espora grande

Sabíem que la idea els rondava pel cap des de feia estona, però faltava l’anunci oficial de quina seria la seva primera edició, el nom i els detalls de com s’organitzaria el nou segell que Juan Antonio Forés Pinxo, responsable del web MallorcaNochentas, i el seu fill Víctor Forés, col·laborador de 40PUTES i membre d’Adipem Panda, volien posar en marxa. La criatura ja té nom, Espora Records, i també té la seva primera referència en projecte, Carretera serpiente, el segon llarg dels mallorquins Astrolabio, un treball llargament esperat que a la fi veurà la llum a principis de 2015.

Ens mou la passió per la música i la vocació per ajudar els músics en aquelles feines no creatives que avui en dia han d’assumir perquè no els queda més remei”, explica Pinxo, qui ja ha tastat el món de l’edició amb MallorcaNochentas. “També hem muntat Espora perquè em resistesc a la idea que la industria musical es mor i ja no se venen discos. Veure el teu treball editat en format físic és allò a què aspira tot músic i no els podem treure aquesta il·lusió”. De fet, Pinxo deixa clar que l’objectiu d’Espora no és el negoci, sinó “treballar amb els grups compartint el projecte, l’esforç i la il·lusió. No farem edicions forçades. Només aquelles que surtin de l’enteniment i el bon rotllo. Tot per amor a l’art”. Sempre parlant de grups locals, com deixa clar en Víctor: “A Mallorca tenim un potencial enorme i ni d’enfora podríem cobrir tots els grups locals que ens agradaria treure. Així que, evidentment, parlar de treballar amb grups de fora és inviable”.

En tot cas, sí tenen clar quines seran les línies de treball del segell, que per una banda vol publicar els discos de grups amb projecció més enllà de l’illa (“serà la part més seriosa i que exigirà més dedicació i esforç”), després projectes relacionats amb MallorcaNochentas (“ja siguin gravacions dels 80 o 90 que no varen ser editades en aquell moment com treballs de grups i músics que encara continuen en actiu”) i, finalment, donant suport a bandes emergents amb el llançament dels seus primers treballs (“Volem treballar la pedrera de l’illa”). Tres línies de feina que dibuixen un projecte ambiciós per al qual marquen com a objectiu “poder continuar editant discos i que el segell compti amb un catàleg del qual poguem estar orgullosos”. També vol servir de pont cap a la Península per a les bandes locals, i és que en el web del segell es podran adquirir també les edicions d’altres bandes illenques encara que no formin part del catàleg del segell. “Aprofitant la plana web, en el seu apartat de venda online volem aprofitar per oferir els discos d’altres grups mallorquins que encaixin en el rotllo que nosaltres editem”, explica Pinxo. “Podràs aprofitar per comprar un disc d’Espora i de passada un altre de grups locals. T’estalvies temps i guanyes comoditat”, puntualitza en Víctor.

La primera edició d’Espora està prevista per a principis de 2015. Si tot va bé, Carretera serpiente d’Astrolabio apareixerà abans de les festes de Sant Sebastià. Doble alegria, llavors, tant pel naixement del nou projecte discogràfic Espora com per l’edició del segon disc d’Astrolabio.

Per ara podeu seguir l’activitat i les novetats d’Espora des del seu perfil a facebook.

Madame
About Madame
Gestora del bordell 40PUTES.