Gonzalo Æneas

encargo 2014

Fa un grapat d’anys que conec Gonzalo Æneas i, encara que sabia que el món de la il.lustració li agradava, pensava que el que de veritat el motivava era la música. No tenia ni idea del que era capaç de fer fins que, un bon dia, me va enviar un dibuix per mail per ajudar-lo amb les proporcions. Fa prop de 3 anys d’això, i si llavors em va sorprendre perquè no en tenia ni idea, que dibuixés, avui ho fa perque gràcies a la seva caparrudesa no deixa de superar-se a cada dibuix.

Comenta que va deixar de dibuixar a l’adolescència i que va decidir entrar a l’Escola de Disseny en una espècie d’il.luminació, però es nota que mentre no dibuixava ha mamat de l’estètica modernista de Mucha o de cartellistes actuals com David V. D’Andrea o John Baizley. La cosa és que, just sortit del cicle d’Il.lustració, és l’encarregat de la cartelleria de Casino Royale, ha fet el disseny d’una camiseta per al segell de rock psicodèlic Beyond Beyond is Beyond Records i un altra per als locals Flying Dog, participa al fanzine tarragonès Junkie Python i està a punt de veure publicat un llibre que ha il.lustrat, Historia de Dos Pingüinos, escrit per Enric Pujadas. Quasi res.

Si vos interesa seguir el seu treball, ho podeu fer a la seva pàgina de Facebook (on, per cert, aviat anunciarà la seva web personal).

Rafa Morey
About Rafa Morey
Dissenyador gràfic, músic amateur i un dels encarregats de la secció de còmic de 40PUTES. Antic col.laborador de vàries publicacions sobre el món del còmic, tant digitals (DreamNews) com editorials (Volumen Dos, Dolmen) i del programa Terra de Còmic de Ràdio Jove.