Rafa Murillo, la historieta d’un gran personatge

Rafa Murillo

A partir de les 20h d’aquest dissabte 18, les parets del T.N.T. quedaran empaperades de pàgines de còmic, il·lustracions, cartells de concerts i collages de Rafa Murillo. Una retrospectiva a la seva obra, des de mitjans dels 80 fins als nostres dies, com a dibuixant d’historietes de tebeo, com les seves adaptacions clàssiques d’Alicia sin sentido o Dorothy de Oz o Vicente el Indolente, o les seves il·lustracions de còmic. “Habrá algunos originales a la venta, si consigo vender alguno me dará mucha pena deshacerme de ellos… Y por 3 euros se venderá un fanzine en el que aparecerán algunas de las cosas expuestas”, ens avança el creador també d’historietes al capdavant de la història del punk illenc en grups actuals com Trance i Aspirina Infantil, i anteriorment a Dr. Doom i Canníbales. Sens dubte, un dels millors lletristes de la història local. 

L’exposició és gràcies a la feina de 1984, Sangre Azul, Metadona i No Nothing -editora del fanzine-, els quals com si fossin una espècie de curators l’han animat i impulsat, “que son Gato, Ovas, Bernat Mundial y Fede 1984/Youthing, pero no creo que deseen que se les nombre a ellos personalmente, aunque no sé por qué -riu-, qué modestos, les estoy muy agradecidos”. A la inauguració -dissabte- hi haurà sopar i també dos Jaumes, en Triay i en Mundial, als plats, punxant. Els dos extrems generacionals de la història del punk local. Dos dies abans -dijous, recordau- s’hi presenta, al T.N.T., el llibre recent editat que fa una panoràmica de l’explosió punk a l’illa fa més de tres dècades.

Rafa Murillo Rafa Murillo Rafa Murillo

Alicia sin sentido

Alicia sin sentido

Rafa Murillo Rafa Murillo

 

El cartell de l’esdeveniment: Rafa Murillo @ TNT

 

Celestí Oliver
About Celestí Oliver

Una vida de ràdio. Des de Titoieta Ràdio, Som Ràdio, Ràdio Ciutat Vella, Ona Mallorca, fins a Ona Mediterrània, actualment, on fa Micro, de dilluns a divendres. És corresponsal de Rac1 a les Illes, escriu a Cultura de l’Ara Balears i ha col·laborat a MondoSonoro. No toca res ni enlloc: els nassos.