Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home2/putes/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Bàrbara Alca, Raro y tosco - 40Putes

Bàrbara Alca, Raro y tosco

t__4

Text: Tomeu Mulet

Bàrbara Alca (Palma, 1990) no li fa falta tenir una història per començar a il·lustrar. Li agrada anar directa i sense concessions i, després de l’impacte, l’informe sobre danys i perjudicis ja va a càrrec de cada espectador. Al cap i a la fi, la profunditat supina i èpico-conceptual, tant de moda en els temps que corren, és només una cortina de fum per amagar una falta flagrant d’idees. I a ella no n’hi falten, d’idees. Na Bàrbara les recopila de la mateixa manera que dibuixa: compulsiva i automàtica. Després de fer la digestió les regurgita en forma de píndoles farcides de fragments arbitraris d’aspecte dolç i naïf (molt alerta, però, amb aquesta aparent innocència, perquè la coça a l’entrecuix farà, encara, més mal), però amb un gust cru, imperfecte i, sovint, inquietant. O la vida no és, moltes vegades, això?

A na Bàrbara li agrada allò que és real. I com que la realitat està formada, molt més freqüentment del que ens agradaria, per coses i històries estranyes i desagradables, ha fet d’això la seva sopa primordial. Però atenció, recordau que na Bàrbara i la narrativa no acabaven de congeniar? Idò resulta que l’obra de la il·lustradora que ens ocupa és conjunt de sentències, un recull lapidari però alhora amollat i sense traves dels principis que refermen la seva realitat interior i exterior.

Bàrbara Alca és un dels primers noms confirmats de Galeria a Casa, juntament amb Lluís Juncosa, projecte emmarcat dins el II Festival Cultura a Casa i comissariat per Magda Albis i Pilar Rubí. 

t__1 t__2 t__3 t__13 t__oo t__ooooo t__5

Madame
About Madame
Gestora del bordell 40PUTES.