E’s Talle

E's Talle

Què: Bar/restaurant perifèric obert 24h.

On: Gabriel Fuster 43, zona Conservatori.

Fauna: variada segons el moment del dia. A l’hora de berenar, els policies locals de la zona; gent del barri que va a sopar i, a partir de mitjanit, perles d’extraradi fent terços i ficant monedes a la màquina.

Trempa: Tot. Des de com està escrit el nom al menjar, l’amo, l’horari, l’espai i la situació, en una zona limítrofa de Ciutat que és com l’Albuquerque de Palma.

Destrempa: En algun subíndex d’alguna normativa oblidada hi deu dir alguna cosa sobre posar dues fonts flanquejant un pati interior on s’hi beu cervesa i l’increment exponencial de viatges a l’excusat.

Es Talle no sols és el nostre nou bar preferit de Palma: és el nostre nou bar preferit del món mundial. Per moltes i variades raons. La primera d’elles, la seva perfecta ubicació en una mena d’angle mort urbanístic, de tal manera que produeix un eco de l’anomalia coneguda com Efecte La Casa de Hojas: el lloc és més gran per dins que per fora, però sense acollonar, com en el terrorífic llibre de Danielewski. Després t’adones que no havies acabat de mirar bé el cartell i repares en com està escrit el nom: E’s Talle. La cosa té mèrit perquè és difícil cagar-la tant en només 7 lletres. O 8, més ben dit, perquè el nom real hauria de ser Es Taller. Si amb aquesta petita innovació lingüística no t’han guanyat encara el cor, un cop a dins la cosa encara millora més: estan oberts les 24 hores del dia, tenen terrassa interior, posen tapa amb la canya i les racions de menjar són sempre generoses (la parrillada de carn per a dues persones conté una quantitat de patata -casolana!- equiparable a la població de Calvià en temporada alta), el cuixot salat del pa amb oli és tallat a mà i l’allioli que te serveixen quan comanes el sopar t’assegura rots -i manca de sexe- durant els pròxims dos dies. A més, el bar solia ser la seu de la penya de l’Atlètic de Madrid (això són 10 punts extres en el rànquing: l’Atlètic de Madrid és l’equivalent a l’Atlètic Balears a la capi). Així que l’entrada d’E’s Talle (per favor, que els nous propietaris no corregeixin el nom, és una herència històrica) és directa al número 1 del nostre Tops of the Tops. Només tenim ganes que arribi dissabte per presentar-nos per allà a les cinc i mitja de la matinada, just sortits del Jarana, i fotre-mos un reparador berenar de caragols, albergínies farcides i calamars andalusa.

Banda sonora: “Day After Day” de Badfinger resumeix perfectament el que vàrem sentir el primer cop que hi vàrem entrar: una epifania.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=XonFZjuyc6E[/youtube]

Madame
About Madame
Gestora del bordell 40PUTES.