The Prince Of Wales

Prince of WalesQuè: bar de copes d’estil britànic com el seu nom indica.

On: al Port d’Alcúdia, avinguda Itàlia sense número, es pot dir que cau a la dreta del pont de l’avinguda Pere Mas i Reus, davant el canal.

Fauna: el gruix del personal que ocupa l’espai del bar està format per turistes britànics genèrics, però és molt comú trobar-se grups infiltrats d’indígenes assilvestrats d’Alcúdia, Sa Pobla, Búger i rodalies.

Trempa: és el lloc ideal a la zona nord on començar una gran nit de marxa britànica, l’ambient també convida a la decadència més vergonyosa i a fer els desastres que no faries als bars del teu poble.

Destrempa: la música que hi sona comprèn les pitjors putes merdes que puguin sortir del Regne Unit, però això importa un pet quan vas gat a un bar de guiris.

El Prince Of Wales és un autèntic clàssic i supervivent dels locals nocturns del Port d’Alcúdia, que ha aguantat nombroses generacions de mallorquins que han intentat emular les heroïcitats de personatges il·lustres com Alfredo Landa. Situat al famós “Carrer des Dòlar”, un dels punts més conflictius de l’infestat d’anglesos i alemanys Port d’Alcúdia, ha sobreviscut a la competència pel mercat estranger de l’àrea de nombrosos bars, pubs i forats, tals com els mítics Bell’s, Mini’s o Cheers, dels quals crec que el darrer és l’únic que continua actiu. No tenc ni idea de quants anys fa que està obert, però jo quan tenia 16 anys ja hi anava, i ja tenc una edat…

El local no es diferencia gaire de qualsevol bar de guiris de la zona, és només un pub d’estil britànic estàndard, però curiosament té una gran fama entre la gent mallorquina de la zona nord, que pots trobar compartint barra amb els turistes anglesos que es volen engatar a la vora del canal. Allà, la gent local és evident que no hi va a fer unes copes en pla tranquil, sinó que et pots trobar grups de mallorquins salvatges que hi han anat, en poques paraules, a fer el que els mallorquins feim a un bar de guiris: beure molt, cridar fort, tirar la canya a les guiris, despilotar-se al mig del bar, espantar els estrangers, provocar mal de cap a les cambreres també angleses… Els clients anglesos tampoc es queden curts, ja que són incomptables les vegades que s’ha vist algun turista sortint del local fent “la croqueta” o, fins i tot, conta la llegenda que algun ha caigut dins el canal.

El Prince Of Wales és el bar ideal per viure la vertadera nit britànica a Mallorca, com a mínim, una vegada per estiu. Allà, oblida’t del sentit del ridícul, desfasa’t molt i no et preocupis pels guiris que t’envolten, tanmateix ells allà també s’engaten com si haguessin tornat a un final de curs de 4rt d’ESO.

Banda sonora: cada cop que algú diu la paraula pub se’ns apareix el jeto de Shane MacGowan

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=afO3IQX2Qnc[/youtube]

Jordi Carrasco
About Jordi Carrasco
Professional del sector de la missatgeria, col·laborador radiofònic, especialista en cinema de sèrie Z i púrria, investigador paranormal, ex-component de varies bandes i ara actiu amb Stalingrad.