Bar Sa Pobla

Bar Sa Pobla

Què: bar i restaurant, dedicat a la cuina casolana d’estil pobler i orientat cap a la clientela local.

On: al carrer del Mercat 48, a mig camí entre la Plaça Major i la Plaça del Mercat.

Fauna: gent de sa Pobla i clients de tota la vida.

Trempa: paelles gegants, sabors forts i carregats d’espècies i el tracte “de tu a tu” entre clients i personal del bar, a més dels seus preus populars.

Destrempa: l’ambient del bar, quant a la seva decoració, és un tant anodí i no acaba d’estimular del tot el sentit de la vista.

El Bar Sa Pobla és un dels secrets culinaris més ben guardats de sa Pobla, ja que poca gent de fora de la vila, més avesats a les grans marques com Cas Cotxer, coneix aquest restaurant un poc amagat i a mitja distància de la Plaça Major. Però no menyspreïs aquest local per la seva falta de nom més enllà dels marjals de sa Pobla, ja que amb la seva decoració a l’antiga, com poques es poden veure ja als bars dels pobles, és un lloc ideal per organitzar un dinar o sopar de vells amics, companys de classe, reunió de personatges conflictius, etc., on pots fer renou, riure i passar-ho bé sense que et cridi l’atenció el personal del restaurant.

Cert és que sa Pobla té fama de bon menjar, que per cert és justificada, i el Bar Sa Pobla no es queda enrere. La seva carta t’ofereix plats casolans diversos de carn i peix, de mides quasi gegants i carregats de sabor com només el poblers saben cuinar, però sense cap dubte crec que l’estrella de la carta és la paella que preparen d’una manera tan personal, que inclou espècies, ous bullits i qualsevol cosa imaginable que li puguis posar i que hi quedi bé, de gust potent i tan carregada com bona, i d’una mida tal que probablement no vos l’acabareu ni entre uns quants amics.

Banda Sonora: els Rolling Stones poblers, Rompiendo Cuerdas, que a la seva manera son una llegenda local.

Jordi Carrasco
About Jordi Carrasco
Professional del sector de la missatgeria, col·laborador radiofònic, especialista en cinema de sèrie Z i púrria, investigador paranormal, ex-component de varies bandes i ara actiu amb Stalingrad.