Restaurante Rafa’s

Rafa's

Què: restaurant, dirigit a públic guiri, amb molta solera i memorabilia històrica i fatxa.

On: carrer de la Garsa 4, a l’Arenal de Palma, al costat de l’estanc de La Ribera.

Fauna: una minoria de parelles alemanyes de la tercera edat i, sobretot, públic local majoritàriament en família.

Trempa: sangria casolana, paelles per a pobles sencers, milaneses de tres pams que surten del plat, calamars arrebossats nivell pro.

Destrempa: benvinguts per parets forrades de fusta fumada, estovalles de cautxú estampat de quadres vermells i blancs i una enorme àguila de fusta emportada a la barra del bar.

El restaurant Rafa’s és el més pintoresc que podeu trobar gairebé a primera línia de platja de l’Arenal de Palma. L’àguila de la barra, com heu pogut suposar, no és casual; aquí i allà, entre les ràdios antigues, planxes de ferro, gramòfons i altres antiguitats (darrere la gelera de gelats hi ha fins i tot una moto restaurada), el merchandising fatxa i franquista decora tot el local. Fotos d’en Paquito aquí, bandera amb l’aguilucho allà… De la paret encara hi pengen les fotos oficials de la investidura d’Aznar, Cañellas i, fins i tot, Jaume Matas. Sens dubte, un lloc no apte per a progres o nacionalistes sense una mica de sentit de l’humor.

La carta, escrita en alemany, castellà i anglès (seguint estrictament aquest ordre) és directa, convencional i typical Spanish: plats combinats, arrossos, peixos i carns, tot de mida industrial, i postres Menorquina. Pot semblar bast i poc detallista però a pocs llocs et convidaran a olives, pa amb oli i calamars arrebossats (sí, tot) molt abans i tot d’haver fet la comanda. Per no dedicar una especial menció als xopets de móra, poma o melicotó que t’ofereixen amb el cafè, disponibles també sense alcohol perquè ni els nins es quedin sense beuratge màgic, pobrissons.

Banda sonora: voleu flipar? Assegurau-vos que teniu els subtítols encesos… “¡Paella de Valencia!” via Alemania, Vico Torriani (circa 1960).