Warning: mysql_num_fields() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home2/putes/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3096
Renou Col·lectiu reivindica Tots Sants - 40Putes

Renou Col·lectiu reivindica Tots Sants

Fa poc més d’un any, l’agost de l’any passat, moria Xavier Ramis, vocalista de Tots Sants, quan en tenia 46. Tràgic desenllaç per a uns mesos en què l’emblemàtic grup manacorí havia tornat als escenaris després d’una dècada de silenci i vint anys després de publicar aquell Ja m’ho temia (Picap, 1991), el seu debut gros. Tots Sants estaven engrescats en viure una segona joventut que els havia duit el 21 d’abril de l’any passat a renéixer en un concert a la sala Fònica de Muro, amb la banda original al complet, amb Jaume Estelrich, a la guitarra; Aurelio Pérez, a l’altra guitarra; Alex Vadell, al baix; i Marcos Gil, a la bateria.

Ara, quan fa poc més d’un any d’aquests fets, Renou Col·lectiu vol homenatjar la gran insígnia rock que per a Manacor són Tots Sants i ho faran per celebrar els 10 anys de vida de l’associació dedicada en cos i ànima a impulsar la cultura en el municipi. És per això que per al pròxim dissabte 24 de novembre ha obert una convocatòria d’un concert en què els grups que hi vulguin participar hauran de fer un repertori de màxim 30 minuts i amb l’altra condició: fer com a mínim una versió de Tots Sants. La convocatòria és oberta fins al 4 de novembre i les inscripcions s’han de fer a info@renoucolectiu.org.

Serà interessant i emotiu tornar a escoltar algunes cançons de Tots Sants des d’aquell “Ca de Bou” o fins i tot del Màxima Audiència (1993), el seu segon disc i millor però menys popular. Per menys popular, Take The Fly (1998), el seu tímid retorn d’anys de silenci però en anglès.

Coincideix que just fa uns dies que s’acaba de publicar Vostè és aquí en què Antònia Font han plastificat al 2012 el seu petit-gran homenatge al grup manacorí, amb qui varen créixer com molts, fent la versió de “Leyenda Negra”. D’altres versions per altres grups, sobretot fa uns anys, també se n’han sentides. Dissabte 24 de novembre serà antològic i vos podem assegurar que hi haurà sempentes.

Alguns, fins i tot, encara recordam aquells anys de concerts a camps de futbol que eren més actes polítics -bé, quin concert no ho és o no ho hauria de ser?- com el de Son Malferit de Palma el 1992 en què Tots Sants participaren en aquell Tirant de Rock, compartint escenari amb Sangtraït; constatació que els manacorins no varen quedar fora dels paràmetres del que es va estendre i entendre amb l’etiqueta de Rock català, encara que ells ni s’hi identificaven -amb les seves clares influències de rock dur, marcades també per AC/DC o Metallica fins i tot- ni s’hi sentien còmodes -basta escoltar “No tocarem”. Tots Sants sempre han estat i continuaran sent un tros de vida, de tots nosaltres.

Madame
About Madame
Gestora del bordell 40PUTES.