Oreja Aguirre i la sal a la ferida

Bandcamp és com una mena de calaix de sastre on, de cop i volta, et pots trobar amb més d’una sorpresa. I en forma de regal enverinat ens hem trobat amb aquest estrany i enigmàtic projecte anomenat Oreja Aguirre, que recentment ha publicat el seu primer EP, “No por esperado es menos doloroso“.

Les vuit cançons que hi trobam són una barreja instrumental de punk, shoegaze i art rock que tenen, com a fil conductor, la descripció d’una ruptura amorosa mitjançant texts plens de resentiment i, sobretot, mal rotllo. “Cuando el amor de mi vida decidió que lo era mejor dejarlo y emprender caminos diferentes pensé muy seriamente en quitarme la vida (…) Dejé el trabajo, dejé la casa –nuestra casa– y vagué como un fantasma durante varios meses. Fue en ese momento cuando cambié el sabor de sus besos por el de la metanfetamina y la fenciclidina, mientras un compañero de dosis y aventuras compartía conmigo su guitarra, su bajo y una pedalera de efectos. Quise canalizar todo mi dolor escribiendo canciones a las que ni tuve el coraje de poner voz, canciones dolorosas, mal acabadas (como mal acabó lo nuestro), viscerales, tristes“, afirma el seu autor, descrit per un algun membre de la redacció de 40PUTES com “el Bon Iver mallorquí“.

Les cançons sembla que foren enregistrades a la primavera del 2007 a Can Solano (Palma), però, per motius desconeguts, no han estat publicades fins ara. Igualment desconeguda és la identitat de l’autor o autors, transcendint un únic nom (Trimalción) que, tal volta, sigui el mateix músic que s’amagava darrera d’un projecte igualment enigmàtic com foren els seminals Nova Pastoral. De moment, sense saber si el treball tendrà continuïtat -cosa que dubtam- tenim com a resultat algunes de les cançons més estranyes i originals que hem pogut sentir darrerament.

 

Madame
About Madame

Gestora del bordell 40PUTES.