Daevid Allen, possible retorn el setembre a Deià

Des de fa un grapat de setmanes, circulava de manera insistent un rumor que situaria el llegendari Daevid Allen de nou a Mallorca i més concretament a Deià. Tot i que encara no s’ha confirmat oficialment, sembla que aquesta visita en forma de concert seria el pròxim setembre, acompanyat pel grup Magick Brothers. La vetllada inclouria també – tal com apunta el mateix rumor – les actuacions de Joan Bibiloni i Oso Leone.

Daevid Allen vol tornar a tocar a l’illa i només vol fer-ho a Deià“, ens ha confirmat algú vinculat a l’organització de l’esdeveniment. El vincle entre el fundador de Soft Machine i Gong -dos noms clàssics dins de l’avantguarda europea dels anys 60/70- amb el poble mallorquí és estret i sobradament conegut, ja que és a Deià on muntà The Banana Moon Observatory, una barreja entre comuna hippie i estudi DIY de gravació on s’enregistraren joietes de la psicodèlia mediterrània com el “Good morning” (1976) amb el grup palmesà Euterpe, l’essencial “Brossa d’ahir” (1977) de Pep Laguarda i Tapineria i “The book of Am” (1978) de Can Am des Puig.  A més, juntament amb Allen actuaria la també venerable Gilli Smyth, en la que podria ser la darrera gira d’ambdós, ja que a cercles propers als artistes es parla d’una possible retirada dels escenaris.

La celebració del concert depèn ara del desenvolupament de les negociacions amb l’Ajuntament de la localitat per assegurar la viabilitat del projecte. De fet, la manca de suport ha deixat la nova edició del festival Idea/Deià en l’aire i és molt possible que enguany no es pugui dur a terme.

_

Madame
About Madame

Gestora del bordell 40PUTES.